Posjetite nas

Park znanosti

/ 01

O nama

Gdje je znanost zabava

PARK ZNANOSTI autorski projekt pokrenut 2013. godine.

Projekt zamišljen s ciljem promocije znanja i znanosti, vođen idejom opremanja površina interaktivnim edukativnim sadržajem namijenjenim svim dobnim skupinama. Sadržaj čine eksponati koje osmišljavamo, izvodimo i nudimo, od kojih svaki pokazuje i dokazuje zanimljive pojave iz područja prirodnih znanosti.

Kako odsvirati Odu radosti u hodu? Je li moguće razgovarati šaptom na 30 metara? Kako naučiti Pitagorin poučak u jednom pokretu? Da li je moguće prošetati Sunčevim sustavom u samo sat vremena? … samo su neka od pitanja na koja će sve dobne skupine u igri, na zabavan i svima razumljiv način pronaći odgovore uz pomoć eksponata koje je potrebno pokretati, svirati, mjeriti, osluškivati!

Nakon niza predstavljanja, sudjelovanja na manifestacijama i tematskim sajmovima, prepoznata je vrijednost i atraktivnost sadržaja koje osmišljavamo i izvodimo. Rezultat je suradnja koju ostvarujemo sa investitorima u Hrvatskoj i Europi u vidu trajnog postava eksponata u njihovim zajednicama.

2017. godine projekt smo podigli na razinu više i odlučili urediti Prvi Park znanosti u Hrvatskoj.
Park znanosti nalazi se u Oroslavju, mjestu Mokrice i završetkom Faze I otvoren je za posjetitelje 18.4.2018.g.

Park znanosti prepoznat je kao hvalevrijedan projekt od niza institucija koje su uz preporuku izrazile uvjerenje u prepoznavanju vrijednosti sadržaja koji osmišljavamo, izvodimo, vodimo i živimo.

Od Agencije za odgoj i obrazovanje dobili smo pozitivno stručno mišljenje za posjet učenika osnovnih i srednjih škola Parku znanosti. Posjet učenika Parku znanosti pruža brojne mogućnosti izvanučioničnog aktivnog učenja i samostalnog donošenja zaključaka te pridonosi usvajanju odgojno-obrazovnih i znanstvenih sadržaja učenika.

Uz zanimljivu, interaktivnu prezentaciju znanosti u sklopu igre i istraživanja eksponata Parka znanosti, znanstvene se spoznaje lako usvajaju i postaju dio općeg obrazovanja svih korisnika.

Scroll to Top